تحصیلات بین المللی و دامنه و گستره آن در اپلای پدیا
در اپلای پدیا، تحصیلات بین المللی ترویج (Promoting) و تسهیل می شود. ما در اپلای پدیا تحصیلات بین المللی را بدین معنا به رسمیت می شناسیم؛ تحصیلاتی که زبان آموزش در آن، زبان علم در عصر حاضر باشد. و زبان علم در زمان حال، زبان فصیح و بلیغ انگلیسی می باشد. که از قدرت و انعطاف پذیری بی نظیری برخوردار است. پیرامون زبان انگلیسی و قدرت مانور آن در عصر علم و تکنولوژی سخن بسیار است. اما همینقدر بدانید که بطور متوسط روزانه ۱۲ لغت جدید به فرهنگ لغات جامع کلمات انگلیسی اضافه می شود. و این مهم از جهاتی می تواند نرخ و سرعت پیشرفت و رشد علم و تکنولوژی را تشریح کند.
درک ارزش تحصیلات بین المللی و رشد فزاینده آن در جهان
برترین مکان ها برای تحصیلات بین المللی
ما اعتقاد داریم برترین مکان برای داشتن تجربه ای کم نظیر از تحصیلات بین المللی، تحصیل در “خانه مادری” است. خانه مادری به معنای کشور مادر زبان انگلیسی یعنی بریتانیای کبیر، سپس کلونی های آن یعنی استرالیا و کانادا. هر چند که تحصیل در کانادا در سالهای اخیر رشد قابل توجهی بین دانشجویان بین المللی داشته است؛ و هر چند که در سال های پیشین، ایالات متحده آمریکا در مقام برترین مقاصد، مقصد اول دانشجویان بین المللی را داشته است؛ اما نگه داری این جایگاه در صحنه های بین المللی کار آسانی برای این کشور نبوده، و نیست. زمانیکه پیدایش قدرت هایی جدید، تعادل آموزش عالی (Higher Education) و اقتصادهای مرتبط با آن را نا ایستا کرده است. برای مثال، قدرت هایی نظیر چین و هند که در ارائه کم نظیر محتوای آموزشی در تحصیلات بین المللی رقابت می کنند. به هر حال، تحصیل در کشورهایی که زبان بومی و اصلی آنها زبان انگلیسی می باشد، توصیه می شود. که ضمن آن، بسیاری از چالش های زندگی دانشجویی نیز راه حل منطقی و آسانی خواهد داشت. چرا که ارتباطات دانشجو به سادگی با همه ی افراد جامعه جدید، برقرار خواهد بود. و با کمک دیگران چالش های خود را مرتفع می سازید.
آمار و ارقام ارزشمند از تحصیلات بین المللی در کشورهای محبوب
راه حل چالش زندگی دانشجویی در کشورهای غیر انگلیسی زبان
کشورهایی نظیر چین و هند یا دیگر کشورهای پیشرو در ارائه تحصیلات بین المللی حضوری، با تشکیل و گرد هم آوری انجمن هایی گسترده از افرادیکه به زبان انگلیسی تسلط کافی دارند، شرایط کم دغدغه ای را برای دانشجویان بین المللی فراهم ساخته اند. نظیر دانشگاه های هنگ کنگ و پردیس های وسیع بین المللی دانشگاه های چینی که شهر- دانشگاه ها را بوجود آورده اند. ما قبلا در مورد یکی از شهر – دانشگاه ها در ایتالیا صحبت کرده ایم. مقاله ای تحت عنوان “تحصیلات پزشکی در شهر دانشگاه پاویا و امکانات بی نظیر آن در ارائه تحصیلات پزشکی به زبان انگلیسی“. لازم به ذکر است که در سال های اخیر کشورهای ترکیه و مالزی نیز با بودجه گذاری های مختلف در بخش دولتی و خصوصی به توسعه تحصیلات عالی و بیزینس های آن روی آورده اند. که این را جزو افتخارات خود می دانند. زمانی که اقتصاد مرتبط با بخش توریستی آن کشور با جذب و استخدام دانشجویان بین المللی و سرمایه گذاری های کلان در آموزش عالی تلفیق می شود و ظهور اقتصادهای نو ظهور را محقق می کند. برای مثال موقعیت ها و فرصت های بورسیه تحصیلی سالیانه دولتی در ترکیه را ببینید.
مزیت های تحصیلات بین المللی برای دانشجویان در جوامع مختلف
دیگر چالش های تحصیلات بین المللی
تحصیلات بین المللی و مهاجرت تحصیلی و ترک مکان امن خود و ورود به فرهنگ جدید و متفاوت که هر یک ریسک مخصوص خود را دارد، می تواند دغدغه و چالش های متعددی را برای دانشجویان داشته باشد. با توجه به اینکه در اغلب موارد، دانشجویان ریسک پذیر و کنجکاو روی به تحصیلات بین المللی می آورند؛ اغلب دغدغه های ترک مکان امن و ورود به فرهنگ و آداب رسوم متفاوت دغدغه بزرگی برای این دسته از دانشجویان نیست. با توجه به نظر سنجی های مختلف از دانشجویان در کشور های مختلف، ایشان مهمترین دغدغه و ذهن مشغولی خود در دوران کالج یا دانشگاه را، هزینه های تحصیل و مسائل مالی می دانند. مادامیکه دغدغه های بعدی دانشجویان به مسائل پس از فارغ التحصیلی مثل شرایط جذب بازار کار شدن و نرخ استخدام پذیری فارغ التحصیلان آن دانشگاه، می باشد. نظیر “برترین دانشگاه های جهان در رشته مهندسی عمران با توجه به میزان استخدام پذیری فارغ التحصیلان“
جایگاه کشور ایران در ارائه تحصیلات بین المللی و حضور و رقابت در صحنه های آکادمیک بین المللی
علی رغم اینکه کشور ایران در سال های اخیر با رشد و توسعه علم در زمینه نشر مقالات علمی – پژوهشی داشته است. و پتانسیل بسیار بالای دانشمندان و دانشجویان ایرانی در خلاقیت و کشف و توسعه علم و فناوری مثال زدنی ست؛ اما بنظر می رسد که در ارتباطات و تعاملات بین المللی در سطوح آکادمیک و دانشگاهی نسبت به دیگر کشورها، روحیه انزواگروی خود را حفظ کرده ایم. و این باعث عدم نمایش معنادار و پراهمیت فعالیت ها و توانمندی های علمی – پژوهشی دانشجویان ما در صحنه های بین المللی بوده است. که این یک مشکل اساسی نیست. بلکه باید به زبان علم بیشتر فعالیت داشته باشیم. امید است که با مدد از خالق یکتای علم و آگاهی، کشور ایران و جامعه دانش دوست و هنر دوست ایرانی نیز در توسعه تحصیلات بین المللی، ارتباطات و تعاملات بین المللی از نوع آکادمیک و دانشگاهی کوشا باشند. و دانشمندان و دانشجویان ایرانی در صحنه های بین المللی بیش از پیش بدرخشند. ضمن فراهم آوری عرصه حضور و ظهور اقتصادهای نوظهور، ارمغان آور رفاه و آسایش بیشتر برای جامعه خود باشیم.
تحصیلات بین المللی یا تحصیل در خارج از کشور
ضمن ایجاد این سوال در ذهن بعضی دانش آموزان و دانشجویان که تحصیلات بین المللی چیست؟ آیا تحصیلات بین المللی همان تحصیل در خارج از کشور است؟ باید گفت که، مادامیکه تحصیلات بین المللی ممکن است در نقاطی مشترک با تحصیل در خارج از کشور باشد. اما تحصیل در خارج از کشور می تواند به دو نوع حضوری یا غیر حضوری دسته بندی شود. در ادامه به این مهم می پردازیم.
شکل۱) انواع تحصیل در نمودار (تحصیلات کم دغدغه)
تحصیلات آکادمیک از دیدگاه مکان و ابعاد جغرافیایی
تحصیل علم و دانش حتی اگر در چین هم که میسر باشد از زمان های دیرین توصیه شده است. در دیدگاه مکان جغرافیایی می توان سه دسته بندی مجزا داشت، که به شرح ذیل است.
۱- تحصیلات محلی، ۲- تحصیلات کشوری، ۳- تحصیلات بین المللی
با توجه به رشد سریع و روز افزون علم و فناوری، امروزه هر یک از انواع تحصیلات فوق در روش های مختلفی میسر و مهیاست. بدین معنا که؛ تحصیل بصورت حضوری و در مکان کالج یا دانشگاه پذیرفته شده (On- Campus Study). ب- تحصیل بر خط یا آنلاین (Online Study)، ج- تحصیلات بِلِند یا ترکیبی (Blended Learning) با اضافه نمودن این توضیحات که،
در تحصیلات محلی، دانشجو مقطع کالج یا دانشگاه را در شهر محل زندگی خانواده خویش تحصیل می کند. و تحصیلات کشوری به معنای تحصیل در مکانی غیر از شهر محل سکونت خانواده دانشجو است. دانشجو با فرهنگ و آداب رسوم شهری دیگر از کشور خود آشنا می شود. تحصیلات بین المللی نیز بدین معناست که تحصیل در خارج از کشور محل تولد دانشجو اتفاق می افتد. و می تواند بصورت حضوری یا برخط و آنلاین نیز باشد.
تحصیلات آکادمیک از دیدگاه هزینه تحصیل و زندگی دانشجویی
تحصیل هر چیزی در جوامع امروزی نیازمند اختصاص انرژی یا هزینه معادل آن انرژی می باشد. بدین معنا که تحصیل علم، دانش یا فن مستلزم پرداخت هزینه آن می باشد. با توجه به اینکه همه روزه مردم بیشتری ارزش و اعتبار آموزش و تحصیلات آکادمیک را درک می کنند، بنابراین تمامی حالات فوق الذکر از تحصیل می تواند دسته بندی های مجزا و متفاوتی از دیدگاه هزینه تحصیل داشته باشد.
۱- تحصیل رایگان
۲- تحصیل پولی
و حالت بینابینی یا تحصیل نیمه رایگان
تحصیلات بین المللی و دغدغه های مالی دانشجویان
در حالت عادی، که دولت ها مسئولیت فراهم آوری آموزش رایگان برای اقشار جامعه هستند . در سطوح دانشگاهی، امکان فراهم آوردن تحصیل رایگان برای همه متقاضیان در دانشگاه های دولتی وجود ندارد. بنابراین بسیاری از دانشجویان و دانش دوستان با مراجعه به نهادها و موسسات آکادمیک خصوصی که بعضا توسط دولت اعتبار گذاری شده اند محتوای آموزشی خود را در قبال پرداخت هزینه های مشخص دریافت می کنند. تحصیلات بین المللی نیز از این قاعده مستثنی نیست. جای شک و تردید نیست که هر چه دغدغه های فکری دانشجو در طول سال های تحصیل کمتر باشد، بازدهی بیشتر، خلاقیت و نوآوری بیشتر و بهتری می توان از وی انتظار داشت. که عکس این مورد نیز صادق است. کار حین تحصیل؛ – دلیل اصلی که دانشگاه ها در خارج کشور تنها اجازه ۲۰ ساعت کار هفته و تنها در محل پردیس دانشگاهی را به دانشجویان بین المللی می دهند نیز همین مهم می باشد. چرا که با اضافه شدن ساعات مجاز کار حین تحصیل دانشجو در معرض دغدغه های متعددی قرار می گیرد.
مطالعه بیشتر: کار آکادمیک (کار همراه تحصیل) – معرفی انواع موقعیت دستیاری در دانشگاه های بین المللی
تحصیلات بین المللی با اخذ بورسیه تحصیلی
یکی از مسائلی که تحصیلات بین المللی را برای دانشجویان کم دغدغه می کند، اخذ کمک هزینه های تحصیلی و جوایز آکادمیک و پژوهشی می باشد. نظیر انواع اسکالرشیپ ها، برای مثل اسکالرشیپ آسان، بورسیه های تحصیلی دولتی و غیره. بدین معنا که تحصیل با اخذ فاند و بورسیه تحصیلی، تحصیلی کم دغدغه تلقی می شود. چرا که بخشی از دغدغه های اصلی دانشجو حین تحصیل که همانا مسائل عمده مالی می باشد را مرتفع ساخته است.
مطالعه بیشتر: معرفی ده فرصت و موقعیت بورسیه تحصیلی برای دانشجویان ایرانی
مطالعه بیشتر: چگونه بورسیه تحصیلی دریافت کنیم؟ ده نکته مهم در اخذ فاند و بورسیه تحصیلی
تحصیلات بین المللی آنلاین
تحصیلات بین المللی آنلاین نیز می تواند برای دانشجویان و خانواده ایشان کم دغدغه باشد. در این راستا، پایین بودن هزینه های تحصیل و شهریه دانشگاه به همراه حذف دغدغه های مالی مربوط با اقامت و زندگی دانشجویی و حذف دغدغه اخذ ویزا و مصاحبه های آن که می تواند به مزیت های تحصیلات بین المللی آنلاین اضافه نمود. تنها عیب تحصیلات بین المللی آنلاین و غیر حضوری عدم مراودات حضوری و در مکان با دیگر دانشجویان بین المللی و اساتید می باشد. این ضعف با کمک تکنولوژی های امروزه تا حدودی مرتفع شده است. چرا که ارتباطات و تعاملات دانشجویی بصورت مجازی کاملا تسهیل و ممکن شده است.
مطالعه بیشتر: دانشگاه های بدون شهریه – تحصیل رایگان در کدام کشورها میسر است؟
تحصیل آنلاین و مزیت های آن
تحصیلات از راه دور و آموزشی آنلاین ماعسل پیشرفت چشمگیر دانشمندان در حوزه های مختلف علمی در دهه های اخیر بوده است. تحصیل آنلاین هم اکنون امکانات ویژه ای را در کم دغدغه کردن تحصیل علم فراهم ساخته است. پیشرفت روز افزون و رو به رشد دانشگاه ها در زمینه اطلاعات و داده ها، زمینه ساز تکنولوژی های نوینی در حوزه های مختلف علمی و فنی شده است. آموزش آنلاین یکی از آن هاست. ما در مقاله هایی متعدد و مختلف، با موضوعیت “فرصت ها و موقعیت های ویژه تحصیلات آنلاین برای دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی” موقعیت ها و چالش های تحصیل آنلاین پرداخته ایم. نظیر “فرصت هایی که تحصیلات آنلاین در اختیار دانش آموزان دبیرستانی گذاشته است.”، “موقعیت هایی بی نظیر تحصیل آنلاین برای دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه ها”، “پژوهش آنلاین تا ادامه تحصیل Ph.D. به صورت آنلاین برای پژوهشگران مقاطع تحصیلات تکمیلی”
این نوشته به روز می شود،با ما بمانید… اپلای پدیا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
و خوشحال خواهیم شد که نظراتتان را در فیس بوک اپلای پدیا یا لینکت این اپلای پدیا، مطرح نموده؛ و مقالات ما را به اشتراک بگذارید.