اپلیکیشن اپلایکارشناسی

بایدها و نبایدها در تهیه نامه انگیزشی یا هدفنامه

نکات برگزیده مطلب
  • بایدها در تهیه نامه انگیزشی یا هدفنامه پذیرش تحصیلی
  • نباید ها در تدوین نامه انگیزشی یا هدفنامه پذیرش تحصیلی

نامه انگیزشی یا هدفنامه پذیرش تحصیلی، یکی از مهمترین و سرنوشت سازترین پارامترها در اپلیکیشن اپلای می باشد. دانشجویان برای اپلای در مقطع لیسانس (کالج) معمولا ملزم به نگارش و ارسال الکترونیکی نامه انگیزشی، مقاله (essay) هستند. که از آن هدفنامه پذیرش تحصیلی نیز یاد میشود. دانشجویان علاقمند به اپلای در تحصیلات عالی نیز مستثنی از ارسال هدفنامه پذیرش تحصیلی نیستند. موسسات آکادمیک و دانشگاه ها در خارج از کشور، از دانشجویان آینده خود می خواهند که هدفنامه پذیرش تحصیلی را برای ایشان ارسال کنند. ممکن است در دانشگاه های مختلف نام های گوناگونی داشته باشد. مثلا در بعضی پوزیشن ها از آن به عنوان پروپزال نیز یاد می شود. به هر حال ساختار علمی – آکادمیک در ایسی (essay)، نامه انگیزشی یا هدفنامه پذیرش تحصیلی، بسیار اهمیت دارد. در ادامه به بررسی ان می پردازیم.

نامه انگیزشی ، هدفنامه پذیرش تحصیلی

بایدها در تهیه نامه انگیزشی یا هدفنامه تحصیلی:

  •  خاص باشید! آقا یا خانم خاص (Be specific, not general)
  • تصویر واقعی از خودتان را برای آفیسر ارزیاب پرونده تحصیلی خود مجسم کنید. و اصلا نترسید. خود شما پیروز است. 🙂 (Be comfortable with the image of yourself that you’re presenting)
  • به ذکر جزئیات دقت کنید. اما گزافه گویی و خطای گرامری در نوشته، کاملا قدغن است! (Pay attention to detail–absolutely no spelling or grammatical errors)

نامه انگیزشی ، هدفنامه پذیرش تحصیلی

عبارات و اصلاحات استفاده شده در نامه انگیزه و هدفنامه پذیرش تحصیلی بایست کاملا شفاف و انتقال دهنده منظور نویسنده به صورت مستقیم باشد. دانشجو به طور معمول بایست با نوشته خود، خواننده (ارزیاب پرونده پذیرش تحصیلی) را تحت تاثیر قرار دهد. برای مثال:

  •  ابتدا خلاصه ای از دستاوردهای خودتان را  لیست کنید. (A summary of your accomplishments first)  
  • سپس اطلاعات و تجارب پیشین و افراد تاثیرگذار  که در دستیابی این دستاوردها تاثیر گذار بوده اند، ذکر می شوند. (Background information–people and events that influenced your decision) 
  • توضیحی مختصر از تجارب آموزش و یادگیری که در انتخاب های حرفه ای شما دخیل بوده اند، می تواند در ادامه ذکر شود. (Learning experience(s) that serve as a foundation for your choice of career)
  • اولین تجربه ها معمولا جذاب هستند. ذکر اولین تجارب و کارهای عملی مرتبط با زمینه انتخابی شما می تواند به جذابیت نامه انگیزشی و هدفنامه پذیرش تحصیلی، منجر شود. و از خسته کنندگی و یکنواختی آن بکاهد. (Where you picked up first-hand information/experience about the field)
  • خودت به خودت چند می دی؟! معمولا خود شما به طور دقیق از نقاط قوت و ضعف و یا توانمندی های ویژه و منحصربفرد خویش، اطلاع و آگاهی دقیق دارید. ذکر این مهم در ادامه نامه انگیزشی و یا هدفنامه می آید. (Your own appraisal of yourself (strengths, weaknesses, uniqueness))
  • کارهای تیمی و نقشی که در آن داشته اید، بسیار مهم است. چنانچه نقش یا رُل رهبری در یک تیم، چه در محیط دانشگاه و چه در محیط شغلی داشته اید، از ذکر آن غافل نشوید که ارزش زیادی در اخذ پذیرش از دانشگاه های خارج از کشور دارد. (Leadership role activities)   
  • در این قسمت از نامه انگیزشی یا هدفنامه، بایست منظور، مقصود و اهدافی که از پیوستن به آن برنامه آموزشی دارید، آورده شود. (Career objectives and goals)
  • در سراسر نگارش نامه انگیزشی یا هدفنامه تحصیلی اجازه دهید هویت و شخصیت شما سخن بگوید. با توجه به شخصیت محوری بودن دانشگاه های خارج از کشور و تاثیر شخصیت محوری در دانشجو گزینی این دانشگاه ها، این آیتم اهمیت دوچندان می یابد. (Let your personality and individuality show. Give insight about your hopes, goals, motivations, and dedication. Be interesting and unique. Do not be afraid to let your passion and commitment to a career shine through.)
  • ذکر فعالیتهای مهم که شما را برای دانشجوی هدف آن برنامه و دانشگاه درخشان نمایش می دهد، در ادامه نامه انگیزشی می آید. چنانچه فعالیت های داوطلبانه داشته اید، آن فعالیت ها را اول بیاورید. همانطور که می دانید، فعالیت های داوطلبانه در نظر دانشگاه های خارجی و کمیته های ارزیاب آنها، جلوه ای خوش و انسان گرایانه دارد. (Keep a journal of your work and volunteer experience)
  • کافیست شروع کنید، زیادی استرس نگیرید. به بلندای این لیست توجه نکنید. فقط پارامترهای مهم و تاثیر گذار آن را به یاد بسپارید. معمولا بعد از نگارش ۲ تا ۳ پیش نویس، شما آمادگی لازم را کسب خواهید نمود. (Get an early start. This cannot be stressed enough)  
  • نهایتا: صاف و صادق باشید و رک و مُصِر (اصرار کننده جهت نیل به هدف که همانا اخذ پذیرش از آن دانشگاه یا کالج می باشد.) (Be honest, consistent and straightforward.)
  • کالج ها و دانشگاه ها در خارج از کشور، نامه انگیزشی یا هدفنامه ای منحصربفرد انتظار دارند، نات کپی!! کپی کردن نوشته های دیگران، نهایتا به ضرر شما تمام خواهد شد. (Schools prefer unique essays, so avoid copying any others)

نبایدها در تهیه نامه انگیزشی یا هدفنامه پذیرش تحصیلی:

نامه انگیزشی ، هدفنامه پذیرش تحصیلی

  • اهمیت و ارزش نامه انگیزشی یا هدفنامه را در اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارج کشور را دست کم نگیرید.
  • زمان لازم جهت نگارش یک نامه انگیزشی یا هدفنامه پذیرش تحصیلی را دست کم نگیرید. دانشجویان موفق زمانبندی هدفمند و مدون دارند.
  • همانطور که در بالا ذکر گردید، معمولا هر شخص خودش بهترین توصیف کنندۀ خودش است. به شخص دیگری اجازه ندهید که نگارش را از جانب شما انجام دهد.
  • تنها فعالیتهای مهم و موثر، که در موفق نمایش دادن شما در اپلای در رشته تحصیلی هدف مرتبط است، اکتفا نمائید. از ذکر کلیه فعالیت ها غیر مرتبط که به طولانی شدن نامه انگیزشی یا هدفنامه می انجامد بپرهیزید.
  • در نگارش نامه انگیزشی یا هدفنامه تحصیلی، ذکر جزئیات غیر ضروری و بیش از حد ممنوع است. بطور معمول نامه انگیزشی یا هدفنامه تحصیلی محدود به کلمات استفاده شده مجاز معمولا در حد ۵۰۰ تا ۷۰۰ کلمه است. این مهم را در پیش نویس ها رعایت کنید تا نامه انگیزشی یا هدفنامه تحصیلی ساختار دقیقی به خود بگیرد.
  • و مهمتر از همه اینکه، از نوشتن یک نامه انگیزشی یا هدفنامه تحصیلی کلی برای چندین پوزیشن (اپلای در چندین موقعیت تحصیلی) بپرهیزید.
  • با رعایت این نکات، شما آمادگی لازم در نگارش نامه انگیزشی یا هدفنامه تحصیلی که یکی از پارامترهای مهم در اپلیکیشن اپلای می باشد، را کسب خواهید کرد.

در ادامه شما می توانید تعداد ۵ نامه انگیزشی یا مقاله اپلای برای دانشجویان علاقمند به اپلای در مقطع لیسانس در قالب یک فایل pdf دسترسی داشته باشید. امید است که مشخص کننده نقشه راه باشد.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x