اپلیکیشن اپلایتحصیلات تکمیلی

تفاوت سی.وی (CV) آکادمیک و رزومه حرفه ای

اساسا، رزومه همانند یک کاتالوگ ارائه محصول است. دانشجو با ارائه رزومه تحصیلی کم نقص، سعی در فروش توانمندی ها و برجستگی های خود را دارد.

پیشگفتار- تفاوت رزومه و CV سی وی آکادمیک:

در این مقاله به بررسی موضوع تفاوت رزومه و CV سی وی آکادمیک (رزومه تحصیلی) می پردازیم. رزومه جهت اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی در تحصیلات تکمیلی به عنوان هدف قرار می گیرد. و تفاوت هایی بین رزومه حرفه ای و سی.وی (CV) آکادمیک ارائه می شود.

رزومه و CV سی وی آکادمیک پارامتر مهم در اپلیکیشن اپلای تحصیلات تکمیلی

در روند اپلای و پروسه استخدام دانشجویان بین المللی، یکی از اولین مدارکی که علاقمندان تحصیلات بین المللی یا تحصیل در خارج از کشور باید در صدد تهیه و تدوین آن باشند، CV آکادمیک یا رزومه تحصیلی است. و یا در مواردی مثل پذیرش MBA متقاضیان ممکن است رزومه حرفه ای ارائه دهند. این مهم اغلب جهت اپلای در مقطع کارشناسی ارشد (Postgraduate study) و مقاطع بالاتر در یک دانشگاه یا موسسه آموزش عالی در خارج از کشور نیاز است. داشتن یک CV آکادمیک استاندارد، و جامع برای هر دانشجویی که تحصیلات دانشگاهی دارد، از ضروریات است.  CV مخفف کلمات (curriculum vitae) می باشد. و در پارسی اغلب به عنوان “شرح حال تحصیلی و حرفه ای مفصل تر” از رزومه مشهور است. سی.وی آکادمیک با رزومه حرفه ای تفاوت هایی دارد که بهتر است یک دانشجو از آن مطلع باشد.

وجود دستور العمل عمومی در تهیه و نگارش رزومه و CV آکادمیک

الزامات مرتبط با استاندارد سازی CV آکادمیک مطابق با خواسته های دانشگاه ها و دیگر موسسات آموزش عالی در خارج از کشور مشخص می شود. به هر حال دستور العمل عمومی در تهیه سی.وی آکادمیک استاندارد نیز وجود دارد که در این مقاله به بیان استانداردهای بین المللی تهیه و تدوین یک CV آکادمیک می پردازیم. مادامیکه رزومه حرفه ای، کاربرد شغلی دارد؛ سی.وی آکادمیک (رزومه تحصیلی) اغلب برای اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی مورد استفاده واقع می شود.  برای مثال به درس ۱۵هم از دوره آموزشی رزومه نویسی مدرن که ویدئوی آن در ادامه آمده توجه کنید.

فرمت بعدی که ما به آن نگاه خواهیم کرد، رزومه یا فرمت CV است. این قالب برای دانشگاهیان، اساتید کالج، روسای دانشگاه، مدرسان و محققان طراحی شده است. ممکن است مدیران مدارس خصوصی یا روحانیون نیز به این قالب نیاز داشته باشند. CV با یک رزومه معمولی متفاوت است.

چارلز داکووت – دوره آموزشی نگارش رزومه برنده – آموزشگاه اپلای پدیا

کلیات:

جهت اپلای در تحصیلات تکمیلی در خارج از کشور بایست مدارک و نوشته های آکادمیک متعدد آماده نمود. بعبارتی برترین اپلیکیشن اپلای پذیرش تحصیلی را آماده و ارائه نمود. (Academic Writing) / علاوه بر امتیازات و نمرات تست های زبان نظیر GRE، هدف نامه ها و بیانیه های شخصیدر کنار رزومه و CV سی وی آکادمیک از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

تفاوت رزومه و CV سی وی آکادمیک به صورت کلی و در یک نگاه

رزومه و CV سی وی آکادمیک دو نوع متفاوت از اسنادی هستند که اطلاعات شغلی و تحصیلی فرد را نشان میدهند. اما تفاوتهای مهمی بین آنها وجود دارد. که به صورت کلی و در یک نگاه تفاوت رزومه و CV سی وی آکادمیک بشرح ذیل است.

  • طول: رزومه کوتاه و خلاصه است (معمولا یک یا نهایتا ۲ صفحه). در حالی که نوشتن CV محدودیت خاصی ندارد و حتی میتواند بیشتر از ۳ صفحه هم باشد.
  • هدف: CV معمولا برای اهداف آکادمیک استفاده میشود. مثلا اپلای کردن برای یک برنامه تحقیقاتی یا دوره دکتری، یا گرفتن موقعیت به عنوان استاد در یک دانشگاه. از طرفی رزومه، میتواند برای هر کاری در هر شرکتی استفاده شود.
  • نوع اطلاعات: در CV تمام اطلاعات، مهارتها، دستاورد ها، مدارک تحصیلی و گواهینامه های مختلف نوشته میشوند و فایل هم با هر اتفاق جدید در مسیر کاری یا تحصیلی فرد، بروز رسانی خواهد شد. در حالی که نوشتن رزومه، منحصر به شغلی است که هر فرد میخواهد برای آن درخواست بدهد و «همه» اطلاعات را در خودش ندارد.
  • ترتیب: رایجترین فرمت برای نوشتن CV، نوشتن از آخر به اول است. ابتدا جدیدترین موقعیت تحصیلی یا مدرک تان را بنویسید و به ترتیب به عقب بروید. به طور کلی، رزومه حرفه‌ای برای اهداف شغلی و CV برای اهداف تحصیلی و آکادمیک استفاده میشود.

 

در اغلب موارد جهت اپلای در مقاطع تحصیلات تکمیلی (Postgraduate Studies) / یک سی.وی (CV) آکادمیک و یا نامه پوششی نیز از دانشجویان درخواست می شود. اما واقعا چه نوع اطلاعاتی را باید در یک سیوی CV آکادمیک برای اپلای در مقاطع تحصیلات تکمیلی در خارج از کشور بیان نمائیم؟ و چگونه می توانید اطمینان حاصل کنید که سی.وی آکادمیک ما در رقابت سنگین برای پذیرش تحصیلی در مقاطع تحصیلات تکمیلی و اخذ فاند و بورسیه تحصیلی، تاثیری ماندگار و مثبت در ذهن کمیته های ارزیاب ایجاد خواهد کرد؟

 در این مقاله به تفاوت ها و وجه تمایز تفاوت رزومه و CV سی وی آکادمیک استاندارد اشاره خواهد شد. این مقاله می تواند راهنمایی باشد که چگونه یک CV را برای اپلای در مدارس تحصیلات تکمیلی بنویسید. و راهنمایی ها و توصیه هایی مبنی بر استفاده از خلاقیت دانشجویی در فراهم آوری کیفیتی عالی در یک سیوی (CV) آکادمیک استاندارد ارائه خواهد شد. ویدئو ها را با دقت بیشتری ببینید. امید است که باعث رشد و اعتلای فرهنگ آموزش همگانی باشد.

تفاوت رزومه حرفه ای با سی.وی CV آکادمیک

بیشتر مدارس تحصیلات تکمیلی، از دانشجویان ایرانی رزومه حرفه ای یا سی.وی CV آکادمیک را درخواست می کنند. و مشخص می کنند چه مدارک و اسناد مکملی را ضمیمه درخواست خود نمایند. اما اگر برنامه ای که قصد اپلای در آن را دارید دقیقا مشخص نکرده باشد که رزومه یا CV سی وی آکادمیک را ارسال کنید، انتخاب ارسال با خود شماست. آنچه مهم است رعایت اصول نگارشی آنها است. اما آیا در دید نگاه ارزیابانه آفیسرهای پذیرش، رزومه حرفه ای و سیوی آکادمیک واقعا متفاوت هستند؟ پاسخ: بیش از آن چیزی که شما تصور کنید.

نگارش سی.وی (CV) آکادمیک یا رزومه؟ انتخابی هوشمندانه

در چنین مواردی شخصا، من یک CV را انتخاب می کنم. در مقایسه با رزومه، قدرت مانور بیشتری که سی.وی دارد، به شما اجازه می دهد فضای بسیار بیشتری برای توضیح در مورد تجربیات تحصیلی و حرفه ای خود داشته باشید. شاید بد نباشد خاطر نشان کنم که CV های آکادمیک همانطور که از اسمش مشخص است، بیشتر در زمینه تحصیلی و دانشگاهی کاربرد دارد. همانگونه که پروفسور داکووت در ویدئوی فوق توضیح داده اند.

مادامیکه رزومه حرفه ای بیشتر در ارائه تجربیات در زمینه های حرفه ای متقاضی مورد استفاده قرار می گیرند. به عبارت دیگر، CV به طور عمده بر تاریخچه تحصیلی شما متمرکز است. – نه در تاریخچه حرفه ای شما. سی.وی CV آکادمیک معمولا در بیش از دو صفحه A4 تهیه و تدوین می شود. اما رزومه در یک صفحه و حداکثر در دو صفحه A4 تهیه و تدوین می شود.

جدول ۱) خلاصه ای از تفاوت بین CV ها و رزومه ها

 

پارامتر تمایزیسی.وی CV آکادمیک
رزومه حرفه ای
طولچندین صفحه (معمولا ۲+)۱-۲ صفحه
محتوادقیق تر از رزومه کاری، جزئیات کامل تحصیلی را دربر می گیرد.
تمرکز بر تاریخچه حرفه ای (به عنوان مثال، اشتغال و مهارت های کسب شده در محل کار)؛ خلاصه تر از CV
هدفمورد استفاده برای اپلای در تحصیلات تکمیلی، کمک هزینه تحصیلی؛ پروژه های علمی-تحقیقاتیبرای موقعیت های غیر آکادمیک در بخش خصوصی و دولتی استفاده می شود؛ پذیرش MBA∗
بیانیه هدف، (Objective Statement)
اغلب در CV آکادمیک استاندارد نمی آید. بجای آن علاقه مندی های پژوهشی، علمی – تخصصی را عنوان می شود.
اختیاری؛ در صورت انتخاب، ابتدای شروع رزومه می آید.

تفاوت رزومه و CV سی وی آکادمیک و نگارش رزومه

دیگر تفاوت ها در رزومه حرفه ای و سیوی ( CV) آکادمیک

دیگر فرمت های رایج در نگارش یک رزومه حرفه ای را ویدئو درس ۱۳هم رزومه نویسی مدرن، در ادامه ارائه می شود. – این ویدئو ضمن آموزش نگارش فرمت رزومه مخصوص اشخاص خلاق ، فرمتی برای افراد حرفه ای –  فرمتی مخصوص از رزومه حرفه ای برای پرسنل نظامی می آموزد که دیگر رایج ترین فرمت استاندارد رزومه که مطمئنم با آن آشنایی دارید. فرمت دارای ترتیب زمان و وقوع رخدادهای حرفه ای متقاضی.

 

تفاوت رزومه و CV سی وی آکادمیک

درخواست سی.وی (CV) آکادمیک از سوی مدارس تحصیلات تکمیلی

جهت آماده سازی اپلیکبشن اپلای در اخذ پذیرش تحصیلی؛ علاوه بر توصیه نامه و نامه اظهارات شخصی (SOP, Statement of purpose) ، یک CV آکادمیک استاندارد نیز درخواست می شود. (اغلب برای پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی). رزومه تحصیلی یا همان CV آکادمیک، تداعی کننده قابلیت ها و توانمندی های یک دانشجو در طول سال های تحصیل و فعالیت های عملی مرتبط با تحصیل وی می باشد. همچنین به علت نگارشی بودن سی. وی (CV) آکادمیک، هنر و خلاقیت دانشجو نیز در بیان این قابلیت ها و توانمندی های شخصی تداعی می شود. در این سری از مقاله های آمادگی جهت اپلای در تحصیلات تکمیلی، ما طریقه بیان نمودن هنرمندانه قابلیت های را در نگارش یک سی.وی (CV) آکادمیک (رزومه تحصیلات بین المللی) را ارائه می کنیم. گرچه بعضی برنامه های تحصیلات تکمیلی مستقیما به ارسال سی.وی (CV) آکادمیک توسط دانشجو اشاره ای نمی کنند. اما اساسا، یک سی.وی (CV) آکادمیک همانند یک کاتالوگ ارائه محصول است. و دانشجو با ارائه یک سی.وی (CV) آکادمیک کم نقص سعی در فروش توانمندی ها و برجستگی های خود را دارد. بسیاری از رقیبان هندی و چینی شما به ارائۀ یک سی.وی CV آکادمیک استاندارد جهت اپلای در مدارس تحصیلات تکمیلی، اهتمام ویژه می پردازند. و یکی از دلایل آمار بالای پذیرش دانشجویان هندی و چینی نیز در تسلط ایشان به نگارش صحیح و استاندارد نویسه های آکادمیک از قبیل سی.وی (CV) آکادمیک و غیره است. بنابراین شما نیز بایست سعی نمائید که همانند رقیبان و درجه مهارت ایشان در ارائه کم نقص دست نوشته های آکادمیک و بیان استعداد های خویش آشنا باشید. تا بتوانید در چرخه رقابت اخذ پذیرش و فاند و بورسیه های تحصیلی از دور رقابت خارج نشوید.

نقش یک سیوی CV آکادمیک در روند پذیرش تحصیلی در مقطع تحصیلات تکمیلی

یک سی.وی CV آکادمیک عمدتا نگارش سوابق تحصیلی، پژوهشی و حرفه ای، و اما کمی طولانی تر از رزومه است. ارائه خلاصه ای از تاریخچه تحصیلی، علایق تحقیقاتی، پژوهشی، تجربه کاری مرتبط، افتخارات، دستاورد ها، پروژه های تکمیل شده (accomplishments) و غیره از اهم موضوعات قابل اشاره در یک سی.وی CV آکادمیک استاندارد هستند. دانشگاه های پر ترافیک در تحصیلات بین المللی، مواردی بیش از ذکر پیش زمینه های تحصیلی و حرفه ای، در سی.وی CV آکادمیک طلب می کنند، مثل برجسته کردن دستاوردها، پروژه های تکمیل شده و غیره. به هرحال این مهم را در نظر بگیرید. که سی.وی آکادمیک شما باید در سنجش و پیش بینی اینکه آیا شما در دانشگاه هدف موفق عمل می کنید؟ و یا اینکه در پیشبرد طرح ها و پلن های تحقیقاتی آن دانشگاه خواهید درخشد؟ پاسخ بدهد.

* با وجودی که رزومه ها تاکید بیشتری بر اشتغال و موفقیت های حرفه ای دارند، ممکن است بسته به برنامه ی انتخابی شما در اپلای، برای دانشگاه و تحصیلات آکادمیک نیز استفاده شوند. به عنوان مثال، اپلای در برنامه های MBA معمولا به رزومه متقاضیان نیاز دارد تا سی.وی آکادمیک.

تفاوت رزومه و CV سی وی آکادمیک در آلمان

در آلمان، رزومه و CV دو ابزار متفاوت برای ارائه تجربیات شغلی و تحصیلی هستند. در زیر تفاوت های اصلی بین آنها را بررسی می کنیم:

رزومه کوتاه و خلاصه است (معمولا یک یا نهایتا ۲ صفحه). در حالی که نوشتن CV محدودیت خاصی ندارد و حتی میتواند بیشتر از ۳ صفحه هم باشد. هدف: CV معمولا برای اهداف آکادمیک استفاده میشود. مثلا اپلای کردن برای یک برنامه تحقیقاتی یا دوره دکتری، یا گرفتن موقعیت به عنوان استاد در یک دانشگاه. از طرفی رزومه، میتواند برای هر کاری در هر شرکتی استفاده شود.

## رزومه (Resume)

رزومه، که در آلمان به آن “Lebenslauf” می گویند، یک خلاصه کوتاه از تجربیات شغلی و مهارت های شماست که معمولاً یک تا دو صفحه است. این سند برای نشان دادن تجربیات و مهارت های مرتبط با شغل مورد نظر طراحی شده است. در آلمان، دو نوع رزومه وجود دارد: سبک سنتی و سبک مدرن. سبک سنتی به سادگی بیشتر میل می کند، در حالی که سبک مدرن شامل عناصر طراحی است که شخصیت حرفه ای شما را نشان می دهد.

## CV (Curriculum Vitae)

CV  یک فهرست کامل از تحصیلات، تجربیات، انتشارات، گواهینامه ها، جوایز و انتشارات شماست. این معمولاً برای فرصت های آموزشی مانند پذیرش در دانشگاه یا درخواست برای یک نقش آموزشی استفاده می شود.

## تفاوت ها

  1. ۱٫ **طول**: رزومه معمولاً کوتاه است و به یک تا دو صفحه محدود می شود، در حالی که CV می تواند چندین صفحه باشد.
  2. ۲٫ **محتوا**: رزومه مرتبط با شغل مورد نظر است، در حالی که CV یک نمای کامل از تجربیات شغلی و تحصیلی شماست.
  3. ۳٫ **هدف**: رزومه برای جستجوی شغل استفاده می شود، در حالی که CV بیشتر برای فرصت های آموزشی استفاده می شود.

از طریق این فرم می توانید از جدیدترین آموزش های مربوط به رزومه نویسی مطلع شوید فقط کافی است آدرس ایمیل خود را ارسال کنید.

[newsletter_signup_form id=3]

امیدوارم این پست مفید بوده باشد. و خوشحال خواهیم شد که نظراتتان را در فیس بوک اپلای پدیا یا لینکت این اپلای پدیا، مطرح نموده؛ و مقالات ما را به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x