نماد سایت مجلۀ تحصیلات بین المللی اپلای پدیا برای دانشجویان ایرانی – ApplyPedia

محتوای رزومه تحصیلات تکمیلی – نگاه کلی

راهنمای نگارش مقالات علمی - پژوهشی به زبان انگلیسی، رزومه حرفه ای یا سی.وی آکادمیک

رزومه دانشگاهی جهت اپلای تحصیلات تکمیلی

در این مقاله به بررسی رزومه دانشگاهی یا سی.وی (CV) آکادمیک استاندارد برای اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی در برنامه تحصیلات تکمیلی می پردازیم. – هیچ نظری ندارم که از کجا شروع کنم! طبق معمول ابتدا گوگلینگ کردم. (I did some Googling) بعبارت دیگر از جستجو در گوگل شروع کردم. تا بتوانم یک مشاوره خوب، سبک راهنمایی، یا حتی یک نمونه را پیدا کنم. اما بلافاصله در سیاهچاله (black hole) وب سایت های مشاوره شغلی سرگردان شدم. آیا کسی می تواند یک وبسایت یا برنامه خوبی را بمن پیشنهاد کند که در تهیه و تدوین یک CV آکادمیک استاندارد و با کیفیت به من کمک کند؟ یا حداقل راهنمای سبک تدوین آن را به من پیشنهاد دهد؟ 

سر نخ هایی جهت پاسخ این سوال، در دوره آموزشی رزومه نویسی مدرن در آموزشگاه اپلای پدیا، موجود می باشد.

 

من همچنین به برخی از توصیه های مربوط به تهیه محتوای کاری و حرفه ای در زمینه تخصصی ام را به شدت نیاز دارم. – من یک سازمان دهنده اجتماعی حرفه ای هستم. (professional community organizer). با برخی گواهینامه های فنی و حرفه ای، و مدارک آکادمیک مرتبط . جوایز و افتخاراتی نیز در این زمینه به دست آورده ام. مشاوره ای که از اداره پذیرش تحصیلات تکمیلی دانشگاهم دریافت کردم، این بود که «هر چیز را که ممکن است با زمینه اپلای من مرتبط باشد» در سی.وی آکادمیک خود قرار دهم.اما این راهنمایی و مشاوره به طرز ناباورانه ای کلی و عمومی جلوه می دهد!

با تشکر از هر گونه کمک و راهنمایی که هر کسی می تواند بدهد. من ساعت ها در نگارش CV آکادمیک استاندارد خود وقت صرف نمودم. اما در نهایت از عملکرد خود راضی نیستم. اضطراب و دلواپسی من از به خطر افتادن موقعیت پذیرش تحصیلی ام در دپارتمان تحصیلات تکمیلی دانشگاهم است. لطفا مرا راهنمایی کنید.   الیزادکتیل (elizadactyl) فارغ التحصیل دانشگاه تنسی آمریکا (University of Tennessee).

 من اهمیت داشتن یک رزومه بین المللی خوب و دقیق را از زمان دو سال آخر تحصیلات کارشناسی ام شناختم. و همچنین می دانم که با یک کلیک می توان به دریایی از اطلاعات در تهیه رزومه دست پیدا کرد. اما حجمه وسیع و گسترده اطلاعات همیشه مناسب نیست. مخصوصا زمانیکه غرق در پروسه اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی از دپارتمان تحصیلات تکمیلی دانشگاه مورد نظر خود هستیم. میترا سراری (در حال آماده سازی مدارک مورد نیاز اولیه جهت اپلای در دانشگاه آلتو در فنلاند – کارشناسی ارشد مهندسی سازه و آئرو داینامیک سازه ها)

۲۰ سوال مهم قبل از نگارش رزومه در پیوست این درس در وبسایت اپلای پدیا موجود است. لطفا ویدئوی درس درس پنجم دوره آموزشی رزومه نویسی مدرن را ببینید.:

جمع آوری داده ها جهت شروع نگارش رزومه حرفه ای یا سیوی (cv) آکادمیک – لکچر پنجم

 ساده ترین راه برای نوشتن یک CV تحصیلات تکمیلی، این است که به CV فرد دیگری نگاه کنید. چه کسی؟ چرا آن فرد، استاد مورد علاقه شما نباشد؟ به وب سایت دانشگاه خود بروید. آنجا احتمالا یک لینک مستقیم در صفحه تماس اساتید که CV نیز ضمیمه آن است را دارند. این بهترین راه برای رصد کردن فرمت CV و تمام ضروریات و مقتضیات آن در دانشگاه هدف شما می باشد. اما چنانچه پوزیشن اپلای، رقابتی است، شما همیشه نباید به دنبال ساده ترین راه ها باشید!

  در مقاله تفاوت cv و رزومه، جزئیات بسیار جالبی از تهیه یک CV آکادمیک استاندارد کشف خواهید کرد.

برای تهیه CV آکادمیک استاندارد تحصیلات تکمیلی چه باید کرد؟

اکنون وقت آن رسیده است که به برسی و چگونگی نگارش یک رزومه تحصیلی بین المللی یا cv آکادمیک، درخور تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های خارج از کشور بپردازیم. یک  CV آکادمیک استاندارد تحصیلات تکمیلی، دارای اطلاعات اساسی خواهد بود.

رزومه تحصیلات تکمیلی در نگاهی کلی

نام و اطلاعات تماس شما: شامل نام کامل شما، آدرس خانه، شماره تلفن و آدرس ایمیل است. این اطلاعات را در بالای قسمت CV آکادمیک خود قرار دهید. من توصیه می کنم اندازه قلم نام خود را افزایش دهیم و آن را ضخیم تایپ کنید. (Bold)
شماره های صفحه: بهترین مکان برای قرار دادن شماره صفحه عبارتند از گوشه بالا سمت راست، گوشه پایین سمت راست یا مرکز پایین هر صفحه. شما همچنین می توانید نام خانوادگی خود را در کنار هر شماره صفحه بنویسید.
محتوا: بخش عمده ای از CV آکادمیک استاندارد تحصلات تکمیلی شامل بخش های مختلف همراه با عنوان ( Headings) می باشد. به عنوان یک قاعده کلی، همیشه بر تحصیلاتتان و همچنین هرگونه تجارب حرفه ای، دستاوردها یا فعالیتهایی که مستقیما مربوط به حوزه مطالعه شماست، تاکید کنید.

در زیر مقوله های مشترک هستند که می توانید در CV آکادمیک استاندارد تحصلات تکمیلی خود استفاده کنید. (محتوای سی.وی (CV) آکادمیک استاندارد؛) و در ادامه آن، موارد خاصی ذکر می شود که بهتر است از آوردن آنها در رزومه تحصلات تکمیلی خود اجتناب کنید. برای دسته بندی های اضافی، به فایل PDF هفت صفحه ای که توسط مرکز توسعه شغلی دانشگاه رایس آمریکا ارائه شده است مراجعه کنید. از دوستان عزیزی که می توانند در ترجمه و خلاصه سازی این فایل به اپلای پیدیا کمک کنند، تقاضای همکاری داریم. این مهم می تواند تحت عنوان فعالیت داوطلبانه و عوام پسند در CV آکادمیک شما بدرخشد.

محتوای سی.وی (CV) آکادمیک استاندارد (Grad School CV)

در اینجا، ما انواع مختلفی از دسته های محتوای سی.وی (CV) آکادمیک استاندارد جهت پذیرش تحصیلی در مقطع تحصیلات تکمیلی، را ارائه می کنیم. دسته بندی ها به ترتیب حروف الفبا لیست می شوند.

  1. خدمات اجتماعی – Community Service
  2.  تحصیلات – Education
  3. استخدام – Employment
  4. فعالیت های فوق برنامه – Extracurricular Activities
  5. فلوشیپ ها و گرنت های دریافتی – Fellowships & Grants
  6. افتخارات و جوایز – Honors & Awards
  7. عضویت ها – Memberships
  8. ارائه ها – Presentations
  9. انتشارات – Publications
  10. پژوهش یا تجربه آموزشی – Research or Teaching Experience
  11. علاقه مندی های تدریس یا پژوهش – Research or Teaching Interests
  12. مهارت ها و گواهینامه ها – Skills & Certifications

در ادامه راهنمایی تدوین CV آکادمیک استاندارد جهت اپلای در تحصیلات تکمیلی، به جزئیات هر یک از این ۱۲ آیتم مهم و سازنده رزومه تحصیلی بین المللی می پردازیم. در این قسمت شما خواهید دید که هر یک از این آیتم های مهم، دقیقا بایست شامل چه مقوله ها و اطلاعات مهمی باشند. و بالعکس چه اطلاعات و داده هایی را نبایست هرگز در رزومه تحصیلی استاندارد آورد. و آوردن آنها سودی به حال اخذ پذیرش تحصیلی دانشجو نداشته و تنها سیاهه اضافه خواهد بود. و  باعث عدم جذابیت CV آکادمیک استاندارد می شود. محتوای خوب و مناسب CV آکادمیک تنها یک روی سکه است. و آن روی دیگر سکه چیدمان صحیح و هنرمندانه محتوای CV آکادمیک خواهد بود.

محتوای سی.وی (CV) آکادمیک استاندارد

محتوای یک رزومه تحصیلی استاندارد می تواند به قسمت های متفاوتی تقسیم بندی شود. و هر دانشگاه بسته به سیاست های ارزیابی خودش می تواند فرمت و محتوای دقیق آن را برای داوطلبان اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی مشخص نماید. اما به طور مرسوم رزومه تحصیلات تکمیلی در خارج از کشور دارای تایتل ها و محتوای مربوطه مشخص است. که در ادامه به اهم آن اشاره ای شده است. قبل از هر چیز بار دگر بر ارائه رزومه های مبتنی بر صلاحیت در پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی تاکید ویژه داریم.

در اینجا، ما انواع مختلفی از دسته های محتوای بالقوه که بایست در CV آکادمیک استاندارد جهت پذیرش تحصیلی در مقطع تحصیلات تکمیلی در خارج از کشور عنوان شوند.، را ارائه می کنیم. دسته بندی ها به ترتیب حروف الفبا لیست می شوند.

استفاده از این بخش برای برجسته کردن هر گونه فعالیت بشر دوستانه و نوع دوستانه استفاده می شود.این بخش از CV آکادمیک مربوطه به این فعالیت هایی است که شما انجام داده اید. شما می توانید در این بخش “خدمات اجتماعی”، “خدمات داوطلبانه” و “کارهای داوطلبانه” خود را بنویسید.

چه چیزی را باید شامل شود:

همانگونه که مشاهده می کنید شرح فعالیت های داوطلبانه در CV آکادمیک به یک پارامتر ثابت تبدیل شده است. که این مهم از تاثیر و اهمیت کارهای داوطلبانه در جوامع پیشرفته و دانشگاه های خارج کشور، حکایت می کند. یادمان باشد که هدف از ادامه تحصیل و اخذ پذیرش تحصیلی در دانشگاه های خارج کشور در ابتدا استفاده از علم و دانش کسب شده برای خدمت به جامعه و مردم است. که این مهم می تواند در هر یک از اجزای تشکیل دهندۀ اپلیکیشن اپلای شما بیاید. منجمله در بیانیه اهداف و …

یک مرور کلی از تحصیلات شما یک جزء حیاتی در CV آکادمیک است. این بخش همیشه باید در ابتدا ، پس از نام و اطلاعات تماس شما، درج شود. شما می توانید این بخش را “Education”، “Educational Background”، “Academic History”، “Academic Background” و غیره عنوان کنید.

چه چیزی را باید شامل شود:

برای تکمیل اطلاعات این بخش، سعی کنید فقط اطلاعات تجربه کاری مرتبط با تحصیل خود را متذکر شوید. چنانچه مایل به نوشتن تجارب کاری غیر مرتبط و بی اهمیت هستید، زمان زیادی را صرف آن نکنید. فقط مختصرا موقعیت ها را شرح دهید.

شما می توانید این بخش را «Employment»، «Employment History»، «Professional History»، «Professional Background»، «Professional Experience»، «Work Experience و غیره عنوان کنید.

چه چیزی را باید شامل شود:

از این بخش برای بحث در مورد فعالیت های فوق برنامه ای خود حین یا پس از تحصیل که در آنها شرکت کرده اید. همچنین می تواند فعالیت هایی شود که در حال حاضر در خارج از دانشگاه یا محل کار خود شرکت می کنید را شامل شود. بعضی دانشجویان اطلاعات این بخش را با بخش “خدمات اجتماعی” ترکیب می کنند.

چه چیزی باید شامل شود:

چنانچه در هر یک از مقاطع تحصیلی رسمی یا غیر رسمی، کمک هزینه تحصیلی یا بورسیه تحصیلی از سازمانی دریافت کرده اید، لیست آنها را در اینجا فهرست کنید. این قسمت جهت نمایش قابلیت ها و برجستگی های شما که در مراحل پیشین تحصیلی شما رخ داده است را بیان می کند. توانمندی هایی که شما را شایسته دریافت آن موقعیت بورسیه تحصیلی کرده است.

چه چیزی باید شامل شود:

در این بخش، فهرستی خلاصه از هرگونه افتخارات یا پاداش ها و جایزه های مهم (و مرتبط) که دریافت کرده اید را خلاصه کنید. این می تواند شامل افتخارات علمی، مانند جایزه وجه تمایز GPA بالا، و دستاوردهای مربوط به کار یا تحقیق و پژوهش باشد.

شما می توانید این بخش را “Honors & Awards”، “Honors”، “Awards”، “Academic Awards”، “Achievements” و غیره عنوان کنید.

چه چیزی را باید شامل شود:

اگر عضو یک سازمان حرفه ای یا انجمن و گروه های دانشگاهی یا تحقیقاتی هستید، نام این گروه ها و نقش شما در آن سازمان ها را در اینجا فهرست کنید. به طور کلی، به سازمان هایی که هم اینک عضو آن ها هستید را لیست کنید.

شما می توانید این بخش را “Memberships”، “Affiliations”، “Professional Affiliations” و غیره نام گذاری کنید.

چه چیزی را باید شامل شود:

A friend helps a person join a company club team or other group.

ارائه ها – Presentations

از این بخش برای بیان خلاصه ای از ارائه های آکادمیک یا کاری مهم که انجام داده اید، مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله در نمایشگاه ها، سخنرانی ها و کنفرانس ها.

شما می توانید این بخش را به سادگی «Presentations» بنامید یا از عناوین خاص تر مانند «Papers Presented»، «Conference Presentations» و غیره استفاده کنید.

چه چیزی را باید شامل شود:

دانشجویانی که کتاب، یک فصل از کتاب، مقاله و یا حتی گزارش علمی مربوط به رشته های تحصیلی خود را به رشته تحریر در آورده اند؛ در این قسمت می توانند آثار خود را فهرست کنند. اطمینان حاصل کنید که همه نشریات خود را به سبک و استایل علمی و استناد لیست کنید.، برای مثال به انتها و “قسمت مراجع” مقالات علمی انگلیسی زبان مراجعه کرده و شیوه نگارش صحیح را رعایت کنید. با استفاده از سبک استناد در فیلد خود، شما ممکن است اسم خود را در هر استناد به قلم درشت تر یا پر رنگ بنویسید.

چه چیزی را باید شامل شود:

عنوان نگارش های منتشر شده یا نگارش های در انتظار انتشار
نام همه نویسندگان (از جمله خودتان)
تاریخ انتشار یا تاریخ مورد انتظار در انتشار آینده (ماه و سال)

این بخش، هرگونه تحقیق یا تجربه تدریس و ارائه خدمات آموزشی در زمینه تخصصی خود داشته اید، را برجسته می کند. تجربه تدریس به صورت خیرخواهانه و داوطلبانه می تواند در این قسمت لیست شود.

تجارب مرتبط میتوانند شامل اشتغال کامل یا نیمه وقت، کارآموزی، تحقیق دانشگاهی، پروژه های فوق درسی، تدریس و غیره باشد. شما می توانید این بخش را با بخش استخدام ترکیب کنید.

چه چیزی را باید شامل شود:

عنوان موقعیت
نام شرکت ها، سازمان ها یا مؤسسات که در آن تحقیق خود را انجام داده اید
تاریخ های شروع و پایان (ماه و سال) / (در صورت نیاز)
مکان ها (شهر و استان)
نام هر مشاور یا اساتید که در کنار ایشان کار کرده اید
عنوان تمام پروژه های بزرگ یا دوره های تدریسی که ارائه داده اید
شرح مختصری از مسئولیت های خود در آن پروژه های بزرگ، دستاوردها و یا مهارت های به دست آمده

لیست کردن علاقه مندی های تحقیق و پژوهش خود در این قسمت، یک راه مناسب برای اجازه دادن به کمیته پذیرش دانشگاه، برا یدانستن علایق پژوهش دانشجو است. بسیاری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی این بخش از را بلافاصله بعد از نام و اطلاعات تماس خود، حتی قبل از اطلاعات تحصیلی در CV آکادمیک می آورند.

شما می توانید این بخش “Research Interests”، “Teaching Interests”، “Profile” را عنوان نمائید.

چه چیزی را باید شامل شود:

یک توصیف مختصر (یک تا سه جمله) از علایق پژوهشی یا تدریس شما
حوزه های باریک تحقیقاتی مورد علاقه، پروژه ها یا زیر تخصص های (sub-fields) خود که قصد دارید به عنوان دانشجوی تحصیلات تکمیلی تحقیق کنید یا تدریس کنید.

از این بخش برای بیان فهرستی از مهارت ها یا گواهینامه های تخصصی خود استفاده کنید (به طور ایده آل، مواردی که مربوط به زمینه تخصصی شما هستند). در صورتی که با ترکیب این دو لیست شما به درازا کشیده می شود. شما همچنین می توانید آن را به دو بخش مهارت ها و گواهینامه ها تقسیم کنید.

چه چیزی را باید شامل شود:

هر گونه مهارت مرتبط، مانند مهارت های زبان خارجی یا مهارت های رایانه ای
گواهینامه های حرفه ای
تاریخ صدور گواهینامه، در صورت وجود

CV آکادمیک تحصیلات تکمیلی چه چیزی را شامل نمی شود؟

این یک ترجمه ای از یک مقاله برای راهنمایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نگارش رزومه حرفه ای و رزومه بین المللی برنده، همچنین نامه های پوششی و نامه های فالوآپ (پیگیری اپلای) لطفا به دوره آموزشی “رزومه نویسی به سبک مدرن” درآموزشگاه اپلای پدیا نیم نگاهی داشته باشید. این دوره آموزشی توسط پروفسور چارلز دکوت از دانشگاه مریلند در ایالات متحده آمریکا ارائه شده است. زبان انگلیسی و زیر نویس پارسی.

امیدوارم این پست مفید بوده باشد. و خوشحال خواهیم شد که نظراتتان را در فیس بوک اپلای پدیا یا لینکت این اپلای پدیا، مطرح نموده؛ و مقالات ما را به اشتراک بگذارید.

خروج از نسخه موبایل