امروزه یکی از روش های کاری که به نام فریلنسری معرفی می شود بسیار مورد توجه قرار گرفته و به نوعی مرسوم شده است. از رشته های مهندسی گرفته تا شاخه های هنری هر کدام به نوعی در این زمینه رشد داشته اند. مهندسی عمران نیز که از مشاغل بسیار پرطرفدار در شاخه مهندسی محسوب می شود از این قضیه مستثنی نبوده است، بدین صورت که اکنون بسیاری از مهندسین کار به صورت فریلنسرینگ را تجربه کرده و از این طریق به درآمد قابل توجهی نیز دست می یابند.
فریلنسر کیست؟
فریلنسر کسی است که به صورت شخصی و از طریق ارتباطات کار خود را پیش می برد. در واقع بدون عقد قرارداد و وابستگی به کارفرما، سازمان، شرکت و یا گروه خاصی کار می کند و از این طریق به کسب درآمد می پردازد.
اما چقدر از فعالیت های فریلنسری مطلع هستید؟
اگر در این رابطه سوال هایی در ذهنتان وجود دارد مسئله ای نیست! تا پایان مطلب با ما همراه باشید تا شما را بیشتر با این مقوله آشنا کنیم.
این نوع فعالیت که آزادکاری نیز به آن گفته می شود، مسیر جدید و متفاوتی است. در واقع شخص بدون اینکه زمان مشخصی از روز همچون یک فرد عادی مشغول به کار باشد، پروژه هایی انجام می دهد و از این طریق کسب و کار خود را مطابق با سلیقه و زمان خویش پیش می برد. ساعت کاری در فریلنسری منعطف بوده و شما تصمیم می گیرید که چه زمانی از روز می توانید روی پروژه ها کار کنید. این نکته که بتوانید از هر مکانی که دوست دارید کار خود را پیش ببرید، یکی از مزایای بزرگ این نوع کار به حساب می آید.
اکنون با توجه به توضیحاتی که ارائه شد تا حدودی با فریلنسری و پیشه و شغل دورکاری فریلنسری آشنا شدید، اما آیا دوست ندارید بدانید چرا کار به صورت فریلنسری در زمینه مهندسی عمران می تواند مفید و جذاب باشد؟
با ما همراه باشید.
مهندسی عمران و فریلنسری یا فریلنسری در مهندسی عمران؟
دورکاری فریلنسری در حوزه مهندسی عمران، چالش ها، مزایا و معایب
همان طور که می دانید مهندسی عمران گرایش های مختلفی دارد، پس قطعا زمینه های کاری آن نیز گسترده است. شما می توانید برای شروع در حیطه مورد علاقه خود مشغول به کار شوید. اما به یاد داشته باشید اگر از کسانی که فعالیت خود را در این زمینه شروع کرده اند بپرسید قطعا به شما خواهند گفت که این مسیر نیز سختی های خود را داشته و باید به تدریج در جهت پیشرفت گام برداشت.
بهترین کار در زمان شروع، انتخاب دورکاری است. خوبی این روش این است که می توانید مطابق با برنامه شخصی خود روی پروژه های داخلی و خارجی کار کنید. کار به صورت همزمان این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا درآمد ارزی نیز داشته باشید. اما باید توجه داشته باشید که این کار علاوه بر مزایایی که دارد، دارای معایبی نیز هست. برای مثال همکاری با شرکت های خارجی نیز دغدغه های خاص خود را داشته، بدین صورت که ممکن است پرداخت های ارزی با مشکل مواجه شود یا قوانین و محدودیت های خاصی در زمینه همکاری وجود داشته باشد.
با ورود به دنیای فریلنسری شما می توانید بر روی کارهایی که در آن تخصص دارید تمرکز کنید. همین امر باعث می شود در زمینه ای که دوست دارید فعالیت کنید و اجباری در جهت انجام کاری که دوست ندارید نخواهید داشت.
اگر بخواهید دقیق تر به این کار بپردازید ما کلیتی از صلاحیت ها (شایستگی) و مهارت های لازم فریلنسری؛ که به شما کمک می کند در بازار کار رقابتی فریلنسری، قوی تر و هوشمندانه عمل کنید را برایتان ذکر می کنیم:
داشتن تجربه قبلی در حوزه کاری خود
همان طور که گفتیم یکی از مزایای بزرگ این روش، کار به صورت مستقل و همزمان برای مخاطبان و شرکت های متفاوت است. افرادی که از قبل تجربه کار به صورت عملی در این زمینه را دارند قطعا تجربه بیشتری نیز در برنامه ریزی و مدیریت پروژه ها خواهند داشت، پس تجربه کاری یکی از عواملی است که باعث پیشرفت شما خواهد شد، اما نگران نباشید حتی بدون تجربه کاری نیز دانش و تخصص شما به مرور افزایش می یابد و فقط باید کمی صبر و حوصله به خرج بدهید.
همکاری با افراد با تجربه
شاید این نکته به ظاهر ساده باشد اما کار با افراد گوناگون و انجام پروژه های مشترک با شرکت ها به شما کمک می کند تا مهارت های لازم را در زمینه مورد نظر به دست آورده و به صورت یک فریلنسر قوی و شایسته کار خود را ادامه دهید.
ایجاد شبکه ارتباطی قوی
زمانی که شما با شرکت ها و کارفرمایان کار می کنید شناخته شده هستید، اما برای شروع فعالیت به صورت فریلنسری شما باید مستقیما با مخاطبان در ارتباط باشید، پس لازم است دایره ارتباطات خود را گسترده کرده و کار خود را شروع کنید تا بتوانید مشتریان گوناگونی را جذب کنید.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که جهت توسعه ارتباطات شخصی و حرفه ای از شبکه اجتماعی لینکت این (LinkedIn) استفاده نمائید و در این شبکه به کانال تخصصی اپلای پدیا بپیوندید.
مهارت در نرم افزارهای تخصصی
اگر بخواهید یک مهندس عمران تمام عیار و با صلاحیت های گوناگون باشید، باید مهارتهای نرمافزاری خود را ارتقاء دهید. نرم افزارهایی نظیر ETABS، AutoCAD، SAP از جمله مواردی هستند که در روند کاری، حرفه و فریلنسری مهندسین عمران و معماری تاثیر به سزایی خواهند داشت.
عضویت در شبکه های اجتماعی
امروزه نمی توان تاثیر شبکه های اجتماعی را انکار کرد. عضویت در فضای مجازی باعث می شود تا شما از آن در جهت ارائه و حتی تبلیغ کار خود استفاده کنید. ویژگی دیگر آن این است که شما می توانید رقبای خود را نیز دنبال کنید و از این جهت کیفیت خدمات خود را بالا برده و در مسیر پیشرفت قدم بردارید، همانگونه که در بالا ذکر شد.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که جهت توسعه ارتباطات شخصی و حرفه ای از شبکه اجتماعی لینکت این (LinkedIn) استفاده نمائید و در این شبکه به کانال تخصصی اپلای پدیا بپیوندید.
ایجاد سایت شخصی
اگر به فکر گسترش کار خود هستید، علاوه بر اشتراک گذاری و فعالیت در شبکه های اجتماعی، می توانید سایت شخصی خود را ایجاد کنید و کارفرمایان را برای همکاری با خود ترغیب کنید.
نکاتی که یک فریلنسر باید به آن توجه داشته باشد چیست؟
پلتفرم های مختلف را بررسی کنید
سرزدن به پلتفرم های مختلف و تحقیق در این زمینه را فراموش نکنید. شما می توانید به سایت های خارجی و داخلی معتبری نظیر Freelancer ،Upwork، پونیشا و کارلنسر رجوع کرده و کار خود را شروع کنید.
رزومه ای مناسب و به روز داشته باشید
دانش، تخصص و مهارت جزو ارکان مهم برای ایجاد کسب و کار هستند پس سعی کنید رزومه ای مناسب که دقیقا با مهارت های شما همخوانی دارد برای خود بسازید و سوابق کاری خود را ذکر کنید. مطمئن باشید که در مدت زمانی کوتاه، افراد بسیاری جهت انجام خدمات به شما سر خواهند زد.
مانند حرفه ای ها عمل کنید
برای طراحی و ویرایش سایت و خصوصا پروفایل شخصی خود وقت بگذارید، زیرا اولین چیزی که مشتریان را جذب می کند ارائه اطلاعاتی درست از خودتان می باشد. ایجاد پروفایل شخصی کار پیچیده و دشواری نیست فقط کافی است عکس مناسب، توضیحاتی کوتاه از سوابق و اهداف کاری خود و خدماتی که ارائه می دهید در اختیار کاربران قرار دهید، به همین سادگی!
در قیمت گذاری خدمات معقول باشید
اگر به سایت هایی که در زمینه فریلنسینگ فعالیت دارند سر بزنید، متوجه می شوید که رنج متفاوتی از قیمت ها برای خدمات وجود دارد. شما بسته به نوع کار خود می توانید قیمت گذاری انجام دهید و این نکته را نیز فراموش نکنید که همیشه قیمت واقعی و معقولی برای کارهای خود در نظر بگیرید.
نمونه کارهای خود را منتشر و به اشتراک بگذارید
حتی اگر در ابتدای مسیر هستید، بدانید که افراد بر اساس نوع و کیفیت کارهایی که انجام می دهید شما را انتخاب می کنند پس علاوه بر توضیح فعالیت های خود، حتما نمونه کار نیز در اختیار آن ها قرار دهید.
در رفتار با مشتریان خود حساب شده عمل کنید
همواره سعی کنید با احترام با مشتریان خود برخورد کنید، زیرا مشتری مداری از اصول اساسی هر شغلی می باشد. برخورد مناسب شما را حرفه ای جلوه می دهد و اثر مناسبی در ذهن مخاطب می گذارد.
مدیریت مالی را جدی بگیرید
مدیریت مالی در این زمینه بسیار مهم است زیرا شغل شما دارای حقوق ثابت نبوده و درآمد شما از طریق پروژه هایی که تقبل می کنید تامین می شود. حتما یک برنامه مشخص برای حساب و کتاب خود در نظر بگیرید تا در مواقع نیاز با مشکل مواجه نشوید.
بسته به نیاز ساعت کاری مشخصی داشته باشید
بسته به نوع فعالیت، حجم کاری شما نیز ممکن است تغییر کند. اگر روزانه وقت مشخصی را برای این کار در نظر بگیرید قطعا نتیجه بهتری خواهید گرفت، اما اگر بخواهید به صورت منعطف کار کنید ممکن است پروژه های درخواستی نیز محدود باشند. این کاملا به انتخاب شما بستگی دارد که تا چه میزان فعالیت را برای خود در نظر بگیرید.
گاهی اوقات خلاف میل خود عمل کنید
ممکن است در ابتدای مسیر از شما خواسته شود تا کاری را بدون دریافت هزینه انجام دهید. این کاملا به شما بستگی دارد که بخواهید این پیشنهاد را رد یا قبول کنید، اما تجربه نشان داده است که اگر بتوانید پروژه را به بهترین نحو به انجام برسانید و کارفرمایان و مشتریان از شما راضی باشند، قطعا در آینده بر روی شما سرمایه گذاری خواهند کرد. البته این مورد بیشتر در آغاز کار مفید است و بعد از مدتی باید طبق کاری که انجام می دهید، هزینه دریافت کنید.
ما سعی کردیم تمامی مزایا و معایب این کار را برای شما توضیح دهیم و امیدواریم که بعد از مطالعه این مقاله تمامی سوالات شما پاسخ داده شود. در نهایت تصمیم با شماست که آیا بخواهید وارد این حوزه شوید یا خیر. اگر وارد آن شدید و حس کردید در حال پیشرفت هستید قطعا رئیس خود به حساب می آیید و خیلی سریع به این روش عادت خواهید کرد، علاوه بر این سبک زندگی شما نیز به تدریج با آن منطبق خواهد شد.
این مطلب و صفحه بروز رسانی می شود. چنانچه به این موضوع علاقمندید، هم اکنون این صفحه را بوک مارک کنید. و برای کمک به انجمن پارسی زبانان و حمایت از دانشجویان ایرانی در تحصیلات بین المللی، مطالب وبسایت اپلای پدیا را به اشتراک بگذارید. سپاس از توجه و عنایت شما؛ مدیریت محتوا و مطالب به زبان پارسی/ اپلای پدیا